LIFE1 Corvin Wellness

1082 Budapest, Futó u. 48-50.

Nyitva tartás:
H-P: 6.00-22.00 Sz-V: 8.00-20.00
+36 70 331 3133, +36 1 951 1789
Megközelítés

Csoportos órák

Több mint 600 izom van az emberi szervezetben – szerencsére nagyon sokféle csoportos óránk van, hogy mindet megmozgassuk!
A csoportos órákon való részvétel amellett, hogy növeli a motivációt, nagyon jó szórakozás is, remekül fogod érezni magad!

Óráink annyi élményt és energiát adnak, hogy ha egyet kipróbálsz, visszatérsz, hogy egy következőn is részt vegyél!
Ha most először jössz csoportos órára, vagy szeretnél valami újat kipróbálni, ne ijedj meg, hogy első pillantásra nem tudod kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, legjobban tetszőt! Számos, különböző óránk van, amelyeket a könnyebb átláthatóság érdekében kategóriákba csoportosítottunk:

Koreografált, táncos jellegű órák
Ezeken az órákon a zene segít és motivál, hogy tested minél jobban mozogjon, a szíved és a tüdőd hatékonyabban működjön. Amellett, hogy jót tesz a testednek, segíti az endorfintermelést, elűzi a stresszt és a feszültséget! Felszabadultnak fogod magad; nagyon szórakoztató!

Alternatív, Body&Mind órák
Csökkentik a stresszt, fejlesztik a hajlékonyságot – ahogy egyre hajlékonyabbá válasz, annál jobban távozik belőled a felgyülemlett stressz és nyomás; mentális nyugalom mellett fitté válsz! Célja, hogy megtaláld és fenntartsd a mentális harmóniát.

Kondicionáló, erő- és állóképesség órák
Ezen órák célja az egészség megőrzése, betegségek megelőzése (prevenció), a fizikai fittség, erőnlét, fejlesztése. Az izmok erősítését különféle ellenállások legyőzésével, többféle eszközzel és módon érjük el. A fizikai pozitív hatások mellett tudatosságra, következetességre ösztönöz, növeli az akaraterőt, kitartást.

Funkcionális edzések
A funkcionális edzések az alapvető, mindennapi mozgásmintákat használja, mint a húzás, a tolás, a guggolás, forgás, tárgyak hordozása, gyaloglás és futás – mindezek intenzitását különböző eszközökkel növelve. A gyakorlatok javítják a tartást, a mozdulatokat; növelik a teljesítményt és az állóképességet.

Küzdősportok

Bármelyik küzdősportot is választod, garantáltan javítani fogja a mozgáskordinációdat, önfegyelemre nevel és alázatossá tesz, szellemileg felfrissít.

Spinning
Az indoor cycling egy motiváló, pörgős csoportos óra típus, amelyek alkalmával egy speciális biciklin tekerünk az energiát adó zenék ritmusára.
Szórakoztató és nagyon hatékony! Minden izmot megmozgat és fitté tesz! Bővebben a spinning órákról a spinning menüpont alatt olvashatsz!

Csoportos órák az uszodában
A vízben való mozgás remek fitness program - kíméli az ízületeket miközben serkenti a pulzusszámot és izomműködést. A Life1 Corvin Wellness uszodájában többféle csoportos edzést is tartunk, amelyekről az úszás menüpontban olvashattok bővebben.

Szakmailag magasan kvalifikált edzők várnak Titeket az órákon – mindenkit segítenek a fejlődésben, a kezdőket hasznos tanácsokkal látják el, a helyes irányba terelik őket az óra folyamán. Ne féljetek kérdezni Tőlük – a Life1 csapatának célja, hogy segítsünk Titeket!
Csoportos óráink nem csak edzések, hanem közösségi események – járhatsz barátaiddal vagy járhatsz azért, hogy új barátokat szerezz!

 


Válaszd ki kedvenc óráidat és foglalj előre online MYLIFE1 fiókodban!

A Csoportos Órafoglalási Szabályzatot az Órarend menüpont alatt találod!


Alternatív, Body & Mind órák

Body&Mind

A Body&Mind különböző jóga, pilates és stretching-gyakorlatok varázslatos ötvözete, testi és lelki egyensúly érdekében. Tekintsd meg a budapesti klubok Body&Mind bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

bodyART

Amikor az erő a tudatossággal találkozik. A bodyART® mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In-ból ismert elemeket rendel, és speciális légzéstechnikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít. A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai. A magas intenzitású funkcionális, holisztikus deepWORK tréninget is megtaláljátok órarendünkben.

További részletek...

Edzők

deepWORK

A deepWORK™-kel saját határaink fölé kerekedhetünk: korunk egyik legösszetettebb hatású funkcionális tréningjének tartják, olyan stresszoldó, izzasztó, kardió- és erőedzés, mely feltölt és nem lefáraszt! A deepWORK™ egy kemény funkcionális tréning, amelyben a bodyART-ból már ismert yin-yang, feszítés-ellazítás ellentétpár a cardio- és az erőgyakorlatok hullámzó váltakozásában valósul meg. Ezáltal sokkal több kondicionális képességet fejleszt, mint a legtöbb edzésforma. Az állóképességen, az erőn és a hajlékonyságon kívül a koordináció és a robbanékonyság is növelhető a segítségével. Minden sportág legjavából építkezik, egyszerű, intenzív, egyedülálló és teljesen más, mint az eddig ismert módszerek. Rendkívül intenzíven mozgatja át a testet és rengeteg pozitív energiával tölt fel! Az óra eleji meditatív zenét egy lüktető, adrenalin növelő, intenzív zene követi, amely a cardio és erősítő gyakorlatsorok zenei háttereként szolgál. A mély zenei ritmusok segítenek a személyes határok leküzdésében, az érzelmi feszültség levezetésében és fokozzák a teljesítőképességet, az erőkifejtést. Pörögj, lazulj és töltődj deepWORK™-el! Tekintsd meg a budapesti klubok deepWORK bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Dinamikus jóga

A jóga-család élénkebb, atletikusabb változata, amely az erősítésre és a rugalmasságra fókuszál. A hatha jóga ászanáinak (jóga-testhelyzeteknek) gyöngysor-szerűen összefűzött láncolata alkotja az órát, ez adja a dinamikus jellegét.  A folyamatos mozdulatsort a gyakorlatok előtt és között  visszatérő Napüdvözlet  az óra elején a bemelegítést, közben pedig a keringés folyamatos élénkítését szolgálja. Így segítjük elő a hatékonyabb zsírégetést és gyorsabb anyagcserét. Egy-egy gyakorlat hatása nagyon összetett: egyes izomcsoportokat ellazítja, nyújtja, míg másokat erősít. A gyakorlatok elvégzése közben a mozgást, a légzést és a gondolatokat hangoljuk össze, tudatosan figyelünk az izommunkára. A tudatos légzés segít az agy és a szervezet oxigénellátásának javításában, ezáltal megnyugtatja az elmét és energiával látja el a testet. A dinamikus jóga azért tökéletes sport, mert  bármilyen edzettségi szinten elkezdheted. Minden gyakorlatnak van könnyített és nehezített változata, így mindenki saját magának szabályozhatja a gyakorlatok erősségét, intenzitását korához és fizikai képességeihez mérten. Mivel saját testünk súlyával dolgozunk, a gyakorlatokat nem lendületből, hanem tudatosan, odafigyelve hajtjuk végre, a sérülés veszélye nulla. A dinamikus jóga gyakorlása alatt és után érezhetjük a növekvő energiát, vitalitást és szabadságot. A fizikai és lelki ellazulás mellett feszes vonalakra és izomtónusra tehetünk szert. A dinamikus jóga gyakorlása kihívás, de a kemény edzés a szellemet is megmozgatja. Tekintsd meg a budapesti klubok dinamikus jóga bemutató filmjét ITT, vagy a Life1 Fitness Pécs Vinyasa Flow Jóga bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Feltöltődés

Mire számíthat, aki ellátogat egy Feltöltődés órára? nyugalmas, békés hangulatra stresszoldásra Test-Lélek-Szellem táplálására érzelmi blokkok oldására szabadulásra a lelki terhektől belső egyensúly helyreállítására relaxációs gyakorlatokra harmonizáló finom zenére energizáló légzőgyakorlatokra fizikai és érzelmi regenerálódásra önelfogadásra mentális feszültségek oldására A Feltöltődés óra (mely része az Élet-Öröm programoknak) során olyan gyakorlatokat, megtapasztalásokat és ismereteket kapnak a résztvevők, melyekből erőt, lelkesedést meríthetnek, töltekezhetnek akár a mindennapi életük területeinek javításához, akár egy teljes életmódváltáshoz. A Feltöltődés óra alkalmával a relaxáció és néhány testérzékelés-fejlesztő gyakorlat mellett önismerettel, a körülöttünk és bennünk lévő világ tudatos felfedezésével, testünk mélyebb megismerésével, és fejlesztésével egyaránt foglalkozunk. Gyakorlatias és holisztikus szemléletben nyújtunk a résztvevőknek hatékony segítséget és hasznosítható tudást abban, hogy elérjék vágyott céljaikat az életükben. Ahogy a különböző életterületek fejlődésnek indulnak, és az életünk egyre rendezettebb állapotba kerül, a mindennapi közérzetünk, a testünkkel való kapcsolatunk is folyamatosan javulni fog, és ennek a „feltöltött” állapotnak köszönhetően az egész életet is könnyebbnek és örömtelibbnek fogjuk tapasztalni. Mit nyújt a Feltöltődés órák látogatása? Test-Lélek-Szellem-Természet Egységének és együttműködésének megtapasztalását Valódi, tartalmas javaslatokat, értékes ötleteket a tudatosabb életvitelhez A bennünk lévő stressz és a minket érő negatív hatások következményeinek csökkentését Belső nyugalmat, érzelmi rendet és az öngyógyító folyamatok aktiválását Folyamatosan javuló emberi kapcsolatokat Magabiztos, új szemléletet és töretlen fejlődést a hivatás, karrier területén Tehetséged, képességeid teljesebb megélését Könnyedebb és örömmel teli életet, valamint fejlődést a tudatosságban Az Élet-Öröm Trénerek a világ különböző tájain elsajátított és megtapasztalt módszerek hatékony kombinációja által nyújtják a legeredményesebb fejlődési lehetőséget a résztvevőknek. Tekintsd meg a budapesti klubok Feltöltődés órájának bemutatkozó filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Gerinctorna

“Az ember annyi idős, mint amilyen idős a gerince.” J.H. Pilates Testtartásunkkal sok információt közvetítünk. Gerincünk állása árulkodik lelkünk pillanatnyi és alkati állapotáról, valamint arról, hogy mennyire tartjuk karban testünk tartóoszlopát és a törzs izomzatát, mozgékonyságát. Az ülő életmód és a hosszantartó inaktivitás következtében nyakfájdalmak, hátfájás, derékfájás, izomgyengeség, görnyedt tartás, elbillentett medencehelyzet, merevség, beszűkült mozgástartomány alakulhat ki. Természetesen a legbölcsebb a megelőzése mindezeknek, de a már kialakult diszharmonikus állapotokon is sokat javíthat a rendszeres Gerinctorna. A gerincünk feladata kettős: tartja a testet és védelmet nyújt a gerincvelő számára. A Gerinctorna órán azon dolgozunk, hogy gerincünk nyaki, háti, ágyéki szakasza egészségesen működjön, törzsizomzatunk erős legyen és kiváló közérzetet biztosítson, újra tanuljuk és napi jó szokásunkká tesszük a helyes testtartást , igyekszünk elfelejteni a régi, helytelen, egészségtelen tartást, tudatosítjuk a törzs mélyrétegű és felületes izmait, amik részt vesznek a tartásban mobilizálunk, erősítünk, nyújtunk -  ez az óra három kulcsszava, a gyakorlatok lazítják, átmozgatják a gerincet, csigolyákat, váll ízületeket. megnyújtjuk a fáradt, merev, megrövidült izmokat, megőrizzük gerincünk egészségét, rugalmasságát, megelőzzük a fájdalmak kialakulását. A Gerinctorna óra kiegészítheti a már megszokott heti edzésprogramot, vagy önállóan is alkalmas arra, hogy a résztvevők alaposan átmozgassák, megnyújtsák a gerinc mentén fekvő izmokat, javítsák testünk tartóoszlopának rugalmasságát, egészségét. Tekintsd meg a budapesti klubok Gerinctorna bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Jóga

A jóga szó a szanszkrit "judzs" gyökből származik, ami annyit jelent, mint egyesíteni, a figyelmünket valamire irányítani és összpontosítani. A szó egyesülést, valamint mély és bensőséges kapcsolatot is jelent. A jóga indiai kultúrkörből származó önismereti, szellemi út. Az egyén tapasztalatszerzését helyezi előtérbe.Tanulásának fontos sarokköve a tudatosság, amely az élet minden területére kiterjed. A tudatosság azt jelenti, hogy ismerem a bennem zajló folyamatokat, legyen ez testi, lelki vagy tudati. A jóga gyakorlója megtanulja megérteni a belsőjében zajló folyamatokat, ezáltal könnyebben megérti a körülötte zajló eseményeket és környezetét. Hatásai: növeli az önbizalmat fejleszti az egyensúlyérzéket, koncentrációképességet emésztést elősegítő hatása van méregtelenítő, tisztító hatása van felfrissít, energikussá tesz mozgásszervi problémákra gyógyító hatása van megerősíti az izmokat, fejleszti az izmok rugalmasságát és hajlékonyságát vérnyomáscsökkentő, stressz oldó hatása van testtartásjavító a helyes légzés és testtartás következtében lehetővé válik az energia szabad áramlása, a belső szervek helyes működése.   Tekintsd meg a budapesti klubok Jóga bemutató filmjét ITT, a Life1 Fitness Pécs Vinyasa Flow Jóga bemutató filmjét ITT, Hatha Jóga bemutató filmjét pedig ITT!

További részletek...

Edzők

Napköszöntő jóga

A Napüdvözletet világszerte gyakorolják testünkre és lelkünkre gyakorolt jó hatásai miatt. A harmonikus légzéssel egybekötött gyakorlatsor igazán könnyen elsajátítható részekből áll és felfrissíti az egész test izomzatát, felgyorsítja a légzést és a szívverést, anélkül hogy fáradtságot vagy esetleg légszomjat idézne elő. A Napüdvözlet jó hatással van a légző rendszerünkre, az emésztésünkre, energizálja és serkenti a belső szerveink működését, erősíti és nyújtja az izomzatot, javítja a vérellátást, normalizálja a vérnyomást. Azért hogy mindenki számára valódi élményt jelentsen, a Napüdvözlet először egyenként elsajátítjuk a gyakorlatsor részeit, majd a testtartásokat folyamatos sorozatok formájában gyakoroljuk. A Napüdvözletet egy néhány perces relaxáció követi. Tekintsd meg a budapesti klubok Napköszöntő jóga bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Pilates

A Pilates minden korosztály számára ajánlott mozgásforma a mélyrétegű törzsizmok erősítésére-nyújtására koncentráló, tetőtől talpig átmozgató mozgás rendszer. Olyan testi-lelki (szellemi) összhangot teremtő edzésmódszer, amely a jógát a legújabb fitness irányzatokkal ötvözi. Gyakorlatai mentesek mindenféle erőltetett mozdulattól, kicsavarodott testhelyzettől. Erősíti a törzs izmait, megelőzi a gerincproblémák kialakulását, növeli az önbizalmat. A gyakorlatok segítségével a beidegződött rossz mozgásminták a tartáshibák melyek az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához vezethetnek hosszú távon a Pilates gyakorlataival megszüntethető. Nyújtó és egyben erősítő gyakorlatok váltakoznak a foglalkozás alatt melyek az óra végére a teljes ellazuláshoz vezetnek. Az órán nemtől és kortól függetlenül bárki részt vehet. "Csak annyi idős vagy, amennyi a gerincoszlopod!" Tekintsd meg a budapesti klubok Pilates bemutató filmjét ITT, vagy a Life1 Fitness Pécs Pilates bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Senior torna

A senior torna elsősorban az 50-60 feletti korosztályt célozza meg,azonban ajánljuk túlsúlyos, magas vérnyomásban szenvedő vendégeknek is. Az órán lévő gyakorlatok könnyen elvégezhetőek. Nagy hangsúlyt fektetnünk a gerincstabilizáló izmainak az erősítésére, mobilizálására. A gyakorlatok elősegítik a csontsejtek szaporodását, valamint erősítik a támasztó szervrendszer működését és fejlődését, normalizálják a vérnyomást és elősegítik a biztonságosabb mozgás kialakulását. Az órákon használunk óriás labdát, gumikötelet, gumiszalagot, kis labdát, amelyek változatossá, hangulatossá teszik az edzést. Tekintsd meg a Life1 Corvin Wellness Senior torna bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Stretching

Nyújtás. Ezen az órán a rövidülésre hajlamos izmok szelektív nyújtása történik különböző stretching technikák alkalmazásával. Kontraktúrás (rövidült) izmot kialakíthat hosszantartó statikus testhelyzet (ülés, állás), illetve helytelen testtartás. Az izom - és ízületek rugalmasságának megtartásával és fejlesztésével elérhető, hogy az izomzat erő- és állóképessége növekedjen, és az izommozgás harmonikus legyen. Tekintsd meg a budapesti klubok Stretching bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Funkcionális edzések

Cross Training

„Egy igazi intenzív, kemény edzés – a hatékonyság jegyében.” A cross edzésmódszer alapja, hogy több rendszer elemeit ötvözi és integrálja magában, ezáltal egy olyan funkcionális rendszert hoz létre, mely a leginkább alkalmas a testforma és a kondicionális képességek harmonikus fejlesztésére. Az edzéseken saját testsúllyal, szabad súlyokkal, kardio módszerekkel és kiseszközökkel is dolgozunk. Emellett nem egyszer speciális páros és kiscsoportos gyakorlatok, kettlebell alapgyakorlatok, vagy éppen küzdősport alapelemek is bekerülhetnek a programba. Az edzéseken különböző alapos bemelegítéssel kezdődnek, melyet egy intenzitásfokozó rész követ, majd a főrészben gyakorlatsorok és/vagy köredzés-állomások, végül az edzést légző gyakorlatok és a kötelező nyújtás zárja. A megfelelően magas intenzitás mellett is hangsúlyos az alapos és preventív edzésmunka, a sérülésveszély elkerülése végett. Cél egy jól felépített edzés,a test fizikai elfáradása és ezáltal, az erőnlét fejlesztése mellett mentálisan is felüdülés, önmagunk legyőzése, képzelt határaink átlépése által. Tekintsd meg a budapesti termek Cross training bemutató filmjét ITT, vagy a  Life1 Fitness Pécs Cross Training bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Funkcionális köredzés

Az edzésmódszer alapja, hogy több rendszer elemeit ötvözi és integrálja magában, ezáltal egy olyan funkcionális rendszert hoz létre, mely a leginkább alkalmas a testforma és a kondicionális képességek harmonikus fejlesztésére. Az edzésforma lényege, hogy a programot különböző jellegű (erő-, és állóképesség fejlesztő) gyakorlatokból állítjuk össze, amelyeket meghatározott sorrendben, intenzitással, ismétlésszámmal, ideig hajtanak végre a résztvevők. Az órák variálhatósága függ a résztvevők edzettségétől, az óra időtartamától, az óraadó kreativitásától, a térben való elhelyezkedéstől.   Tekintsd meg a budapesti klubok funkcionális köredzés bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Kettlebell

A kettlebell, vagy más néven girya egy tradicionális orosz vas súlyzó, ami leginkább egy fogantyús ágyúgolyóra hasonlít. Az edzéseken az eszközzel való gyakorlatoknak köszönhetően erősödnek a törzs izmai, miközben extrém módon segít a zsírégetésében. A gyakorlatok végzése során az egész test koordinált együttműködése szükséges, így egyszerre fejlődik a láb, a kar, a mozgáskoordináció és a koncentrációs készség. A kettlebell olyan, az antik szobrokhoz hasonló izomzatot farag, amiről messziről látszik a használhatóság: széles vállak párnás mellkas nélkül, kötegekben kidomborodó hátizmok, acélos felkar, inas-eres alkar, karcsú derék, kockás has és erős combok, amelyek azonban nem súrlódnak össze, mint általában azoké, akik sokat guggolnak.

További részletek...

Edzők

Spártai edzés

A Spartan Training edzésmódszer nem egy újabb divat őrület. Igazi Erő és Állóképesség fejlesztő. A metódus négy fő edzésmódszer köré csoportosítható, melyek önállóan is komplett edzésrendszert alkotnak: Girya, Fighter, Barbell, Bodyweight Jellemzően tartalmaznak saját testsúlyos mozgást az alaptechnikán kívül, különböző stretching-, rehab-, prehab-, mobilitás-, stabilitás-, koordináció-fejlesztő gyakorlatokat is. A módszer megtanít használni a tested, hogyan légy fitt és egészséges! Tekintsd meg a budapesti klubok Spartan bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

TRX

A TRX-szel végtelen számú gyakorlat végezhető, és az egész testet meg tudjuk vele mozgatni. Erőt, állóképességet, koordinációt és a core (törzs) izmok stabilitását fejleszti. A TRX-es edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként, és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg, így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és egy modell. A TRX-szel erő-állóképességet fejlesztünk, az edzések alapvetően erőfejlesztő jellegűek, de mivel a testünket folyamatosan mozgatjuk közben, ezért az állóképességünk is fejlődik. Ez azért fontos, mert van élet a zsírégető zónán kívül is, sőt... Ma már nyilvánvaló, hogy az ellenállásos edzés sokkal hatékonyabb alakformáló, mint az alacsony intenzitású cardio edzés. Ellenállás lehet a saját súlyunk (guggolás, fekvőtámasz, kitörés akár TRX-szel) vagy kézisúlyzó, gumikötél, rúd. Nagyon fontos, hogy aki fogyni akar, az sem mondhat le az izomépítésről (és itt legkevésbé sem a testépítő edzésekre és izomzatra kell gondolni). Egy TRX-es edzés sokkal intenzívebb, mint egy cardio edzés, sokkal több kalóriát égetünk el rövidebb idő alatt, és az anyagcserét is annyira felpörgeti, hogy az edzés utáni regenerációra (a szervezetünk visszaállása az egyensúlyi állapotba) legalább annyi kalóriát égetünk el, mint edzés közben. Egy zsírégető cardio edzés utóégető hatása ehhez képest minimális. A TRX-et mindenki a saját fittségi szintjének megfelelően tudja használni, az intenzitást testünk dőlésszögének megválasztásával tudjuk szabályozni, így lehet, hogy egy átlagember és egy élsportoló edzésére is alkalmas. Nagyon fontos még, hogy atletikus, funkcionális izomzat építhető vele, és edzés közben végig dolgoznak a törzsizmok. A core izmok kiemelt figyelmet érdemelnek, mivel ez az izomcsoport testünk erőközpontja, minden mozgás kiinduló pontja, és törzsünk stabilitását biztosítja. Rengeteg ember szenved derékfájástól, gerincbántalmaktól, ami gyakran a core izmok gyengeségéből fakad. De már meglévő probléma (pl. porckorong sérv) esetén is elsődleges szempont a törzsizmok fejlesztése. A TRX-es edzés közben végig stabilizálni kell az ágyéki gerincszakaszt, mivel a gravitáció ellen dolgozunk, és itt a legnagyobb az erőhatás. A TRX számos instabil (egylábas, egykezes) helyzetet is használ, miközben komoly törzsstabilizációra van szükség, és fejlődik a koordináció is. Ettől válik egy edzés funkcionálissá, többsíkú mozgásokat végzünk, dolgoznak a stabilizáló izmok, és fejlesztjük az egyensúlyérzéket is. Tekintsd meg a budapesti klubok TRX bemutató filmjét ITT! vagy a Life1 Fitness Pécs TRX bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

TRX köredzés

Egy funkcionális edzés, ahol a TRX-en kívül akár más eszközöket is használ az edző sokszínűségétől, kreativitásától, eszközállománytól, céltól függően. Ez az óratípus sokoldalú terhelést ad, egyszerre fejlődik az erő és állóképesség, javul a koordináció az összetett mozgásoktól. Minden gyakorlatnál dolgoznak a mély has-, hát- és medence környéki izmok, erősödnek az ízületi szalagok. Intenzív, ezért fokozott utóégető hatása van (az edzés után még 24-48 óráig égnek a kalóriák). A gyakorlatok folyamatosan nehezíthetők és végtelen számban variálhatók. Nemtől, kortól és fittségi szinttől függetlenül mindenki számára élvezetes és sokoldalú terhelés. Tekintsd meg a Life1 Fitness Pécs TRX bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Kondicionáló, erő- és állóképesség fejlesztő órák

Alakformáló

Egyszerű, jól követhető óra ahol a fő izomcsoportok erősítésén, tónusfokozásán van a hangsúly. Az óra 10 perces bemelegítéssel indul, majd következik 35 - 45 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok megdolgoztatása. A gyakorlatok végrehajtásához használhatunk segédeszközöket is amelyek a teremben megtalálhatók (step pad, gumikötél, kézisúlyzó, súlyzórúd, fitball, flexi-bar, dynair párna). Az eszközhasználat az edzők személyiségétől függően változnak. Az órát pedig egy általános óra végi nyújtással zárjuk körülbelül 5 percben. Tekintsd meg a Life1 Fitness Pécs Alakformáló bemutató filmjét ITT, vagy a budapesti Life1 klubok Alakformáló bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Aquafitness

Az aquafitness csoportosan folytatott vízi torna,  amely: megdolgoztatja az összes izmot fejleszti az egyensúlyérzéket, koordinációt kíméli az ízületeket úszástudást nem igényel kismamák is részt vehetnek a foglalkozáson a 7.hónapig, illetve ha az orvosa máshogy nem dönt rehabilitációs célra, egy esetleges sérülés után is kiválóan hatásos nem zenére történik, így nem kell aggódni, hogy eltaláljuk-e a megfelelő ütemet a vízben sokkal nagyobb ellenállást kell leküzdeni, mégsem megterhelő az ízületeknek a víz jótékony hatása fokozódik a testmozgás okozta előnyökkel Amit feltétlenül hozz magaddal aquafitness órára: nők: egyrészes fürdőruha férfiak: úszónadrág úszósapka zokni, ami lehetőleg nem csúszik törölköző papucs

További részletek...

Edzők

Full kondi

Ez az óratípus a kondíció javítására, a jó kondíció megszerzésére szolgál. Erő-állóképesség fejlesztő hatása mellett az intenzitástól függően zsírégető hatású is lehet. Az óra gyakorlatanyaga: egyszerű lépések, lépéskombinációk sorozata, koreográfia nélkül, erősítő gyakorlatokkal. Az intenzitás és a fejlesztő hatás növelésére az oktatók különböző segédeszközöket alkalmaznak (pl. step, gumikötél, kézisúlyzó, flexi-bar, soft ball, fit ball, dynair párna) Tekintsd meg a budapesti klubok Full kondi bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Giryafit

A GiryaFit egy edzésmódszer, amely az ember saját testének, tömegének dinamikus mozgatásán alapul. Az erőkifejtés az emberi tömeg megmozdítására valamint az egyensúly megőrzésére és annak visszaszerzésére törekszik. Fejleszti az erőnlétet, az állóképességet, az egyensúlyérzéket,  a mozgáskoordinációs készséget, a helyes testtartást és fokozottan zsírégető hatású. A mozdulatsorok kapcsán erősíti a törzs, a láb és farizmokat, valamint a váll és a kar izomzatát. A módszer egyaránt alkalmas az egészség megőrzésére, valamint erőfejlesztés céljára. Kedvező élettani hatásai: gerincoszlopot tartó belső izomzat fejlesztése, ízületek fejlesztése és nyújtása, vérkeringés és szívműködés javítása, tüdőkapacitás növelése, koleszterinszint optimalizálása, javítja az anyagcserét, stb.) A test dinamikus mozgatását eszközök segítik, alapvető eszköz ehhez a girya vagy más néven kettlebell golyó. Egy fogantyúval ellátott ágyúgolyóhoz hasonlítható a legjobban ez az eszköz, amelyet kettlebell néven használ más, pl az RKC módszer is. Az edzésmódszer gyakorlatsoraihoz elsősorban ezt a girya golyót ajánljuk, de pótolhatók bizonyos gyakorlatok esetében hagyományos súlyzóval (barbell vagy dumbbell), bulgár zsákot (bulgarina bag) vagy akár bármilyen eszköz nélkül is. Ez az edzésmódszer sok tradicionális elemen alapul, ötvözi a boksz, a kettlebell, a korcsolyázás, a testépítés, a crossfit, stb elemeit, de ugyanúgy a hagyományos testedzés gyakorlatait, mint pl a húzódzkodás, fekvőtámasz. Az edzésmódszer Fischer Gábor több, mint 30 éves sporttapasztalatán alapszik, több sportágban is aktívan sportolt (szertorna, korcsolya, jégkorong, jégakrobatika, boksz, kerékpár, futás, triathlon, squash, kettlebell, spinning) Amiben más a GiryaFit a létező módszerektől, hogy speciális gyakorlatsorokat tartalmaz. A hangsúly a már jól ismert gyakorlatok sorozatokká való ötvözésén és a sorozatszámokon van. Fischer Gábor sokéves professzionális sportpályafutása és több éves edzői tapasztalatai alapján dolgozta ki egyedi edzésmódszerét GiryaFit néven. Felismerte azt, hogy a gyakorlatok akkor hatásosabbak és úgy hoznak látványos eredményeket, ha azokat gyakorlatsorokká rendezve, különböző periódusszámokkal ismételik, meghatározva a terhelés intenzitását, időtartamát, valamint a pihenő gyakorlatok intenzitását (esetleg teljes pihenés) és időtartamát. Kiválóan alkalmas ez a módszer a különböző sportágakra való felkészítésre is.

További részletek...

Edzők

Hot iron

Súlyzó rudas edzésmódszer,amely egy jól előkészített koncepció és koreográfia alapján, növeli az erő-állóképességet és tartós edzéseredmények eléréséhez vezet, és ami nem utolsó sorban 24-48 órás utó zsírégető hatással bír! Mit jelent ez? Relatív nagy súlyokkal dolgozunk az órán, meghatározott tempóval és ismétlés számokkal. A nagy súlyoktól az izmok feszesebbé válnak, tested esztétikusabb látványt nyújt. A rendkívül megterhelő edzés hatására az alapanyagcsere felgyorsul, így az edzést követő 1-2 napban a szervezeted több energiát használ fel a mindennapi tevékenységek elvégzésére. Honnan ez a többlet energia? Hát a zsírraktárokból! Hatása: alakformáló, zsírégető Mire számíthatsz a Hot Iron órák rendszeres látogatásával? Változásra! Tekintsd meg a budapesti klubok Hot Iron bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Intervall

Intervall edzés során a teljes testet megdolgoztatjuk,hatékonysága a váltakozó terhelésben rejlik. A magasabb terhelést alacsonyabb intenzitású rész követi, így a „pihenő szakaszok” miatt összességében többet tudunk dolgozni magasabb terhelés mellett,előnyben részesítve a saját testsúlyos gyakorlatokat. A leghatékonyabb aerob edzésforma a zsírégetésre. Órákkal edzés után is pörgeti az anyagcserét, zsírégető hatása az edzés után is kitart. Az intervall edzés nem egy konkrét edzésfajta, hanem egy módszer, amivel a leghatékonyabban dolgozhatunk a cél eléréséért. Szuper intenzív, erő és állóképesség fejlesztő. Dinamikus-statikus, magas-alacsonyabb intenzitású gyakorlatsorok váltják egymást. Előnyben a saját testsúlyos gyakorlatok, de az eszközök is előkerülnek.

További részletek...

Edzők

Zsírégető

Közepes intenzitású óratípus, egyszerű lépéskombinációval és erősítéssel. A szervezet, 45 - 50 perc közepes intenzitású mozgás után a folyamatos mozgáshoz szükséges energiát főként zsírból nyeri, ezért a zsírégető órán a terhelés ideje alatt a résztvevők pulzusszáma a maximális pulzusszám 60 – 70 %-a (zsírégető zóna) közötti tartományban van, hogy elkerüljük a szervezet idő előtti elfáradását. A rendszeresen végzett közepes intenzitású, aerobic tréning lehetőséget ad a test meglévő zsírszövetének csökkentésére.  

További részletek...

Edzők

Zsírégető interval

Intenzív, erő és állóképesség fejlesztő óra. Dinamikus-statikus, magas-alacsonyabb intenzitású gyakorlatsorok váltják egymást.  Előfordulnak még az órán koncentráció-koordinációfejlesztő, vagy épp ízületek mobilitását fokozó elemek is. Jellemző, hogy sok a saját testsúlyos gyakorlat, ezért nagyon ritkán dolgozunk izoláltan, csak egy izomcsoportra; szinte mindig az egész testünket egészében dolgoztatjuk meg.

További részletek...

Edzők

Koreografált, táncos jellegű órák

Dance aerobik

Az alap aerobic óra, és a tánc elemei ötvöződnek, az oktató kreativitásával párosulva. Kezdőknek és haladóknak egyaránt javasoljuk. Kiválóan fejleszti a mozgást, koordinációt és az állóképességet egyaránt. Kifejezetten ajánljuk a hangulatos légkört, táncot, koreográfiát, ritmusos mozgást és intenzitást kedvelő vendégeknek.  

További részletek...

Edzők

Kangoo

Ha a hangulatos mozgásformát szereted és szeretnéd magad jól érezni, akkor próbáld ki a kangoot! Ez egy speciális aerobik óra, amely fejleszti az állóképességet, formálja a testet. Az egyedi kialakítású Kangoo cipők kímélik a térdet és az ízületeket! Próbáld ki és bulizz együtt velünk!Nőknek és férfiaknak is egyaránt ajánljuk! Klubjainkban kangoo cipő bérlésére van lehetőség, ha nem lenne sajátod! Tekintsd meg a Life1 Fitness Pécs Kangoo bemutató filmjét ITT!

További részletek...

Edzők

Salsa Fitness

Hogy mi a Salsa Fitness? Egyszerű tánckoreográfiára épülő dinamikus csoportmozgás, a kubai salsa, merengue, bachata, cha-cha-cha, rumba, cumbia, mambo és a reggaetón alaplépéseivel! Hangsúlyt helyez a ritmusérzék fejlesztésére, miközben tánckoreográfiák követik egymást. Cél, hogy az órán minden testrészt átmozgassunk, tudatosan formáljuk a csípő-, derék-, kar-és combizmokat, és javítsuk az állóképességet. Kéthetente megújuló, dinamikus latin zenék és mozgáskombinációk! Egészség, fittség, tánctanulás és egy kellemes baráti társaság! Csatlakozz Te is hozzánk! Osvaldo: "Kubai származásom révén a zene és a tánc az életem része. Otthonomban a tánc és a zene a legerősebb jellem- és közösségformáló erő, az emberek ezzel fejezik ki érzéseiket, optimizmusukat. A sors szerencsés fordulatának tekintem, hogy Magyarországon élhetek és dolgozhatom. A munkám a hivatásom, amely során a karibi életérzés, a latin zenék és táncok, valamint az európai mozgásformák és mozgásigény tökéletes egységére törekszem." :) Az aktuális híreket, bejegyzéseket figyelemmel követheted a www.facebook.com Salsa Fitness oldalán, és a www.salsafitness.hu oldalon.

További részletek...

Edzők

Küzdősportok

Box

Állóképességet, dinamikus erőt, gyorsaságot, ügyességet fejleszthetünk a box edzéseken, miközben tökéletesítjük a technikánkat. Az edzés menete és gyakorlatanyaga: bemelegítés, különböző ügyességi gyakorlatok ütéskombinációk ökölvívás alapját adó lábmunka kéz és lábmunka összekapcsolása árnyékboksz, pontkesztyűzés zsákmunka (ehhez zsákkesztyű használata javasolt) egymással történő laza, könnyed, játékos kesztyűzés boxkesztyűben és fogvédőben (ilyenkor a párok tudás és erősségi szint szerint, szigorú edzői felügyelet mellett gyakorolhatják a küzdelmet) változatos, sportágspecifikus erősítő gyakorlatok végül a levezetés, nyújtás zárja az edzést.

További részletek...

Edzők

Ju-jitsu

Edzéseinken az alapokat a japán harcművészeti irányzatok oktatása jelenti. A fő hangsúlyt a jujutsu - tai jitsu rendszer megismerése és feldolgozása, továbbá a judo, karate, aikido alapjainak oktatása adja. A foglalkozásokon rendszeresen gyakorolunk fegyveres technikákat is.

További részletek...

Edzők

KRAV-MAGA

A Krav-Maga egy magyar gyökerekkel rendelkező önvédelmi és taktikai rendszer. A Krav-Maga jelentése közelharc, célja az egyén önvédelmi készségeinek kifejlesztése. Kezdetben katonai harci rendszer volt, később merült fel az igény a civilek részére is tanulható és alkalmazható technikák kifejlesztésére, illetve a nagyobb körben történő oktatásra.

További részletek...

Edzők