Baki Balázs

0

Személyi edző

Végzettségek:

  • Testépítés-fitnesz sportedző – International Wellness Institute
  • Trigger-pont terápia
  • MLSZ labdarúgó játékvezetői vizsga
  • Okleveles közgazdász – Nyugat-magyarországi Egyetem
  • Közgazdász (BSc) – University of Hertfordshire

Specifikumok:

  • Személyi edzés

Magamról

Üdvözöllek, Baki Balázs vagyok, remélem az alábbi sorokkal tovább segíthetlek elhatározásodban.

Edzéseimen elsősorban a fundamentális mozgások, készségek megszerzésére és megerősítésére helyezem a hangsúlyt. Ez a szemléletem az Egyesült Államokban alakult ki, ahol az amerikai foci és atlétika tapasztalatok révén új megvilágításba került az edzés gyakorlata.

A céljaid elérését leghatékonyabban támogató módszereket alkalmazom, illetve a természetes emberi mozgások vázát képező alapvető mozgásminták elsajátításában segítek, melynek így a legtöbb élethelyzetben hasznát veszed. A mászások, húzások, ugrások, csavarások, gördülések, csak hogy néhányat említsek, mind velünk született képességek, azonban az ülő, inaktív életmód hatására egyre inkább hanyatlanak, elvesznek és így sok esetben a hétvégi szabadidősportok is sérüléshez vezetnek.
Saját magamon tapasztaltam milyen rossz kompenzációkat vált ki az egyoldalú mozgás. Sokan esnek abba a hibába, hogy túl hamar kezdenek osztott edzést végezni. Így gyakran bizonyos területek nagyobb időtávon a kelleténél jóval több munkát végeznek, adott mozgásirányok túlsúlyba kerülnek, fájdalmat, ízületi kopást, rossz testtartást előidézve.
A kiegyensúlyozó edzésben hiszek, a teljes test átmozgatásában. Magától értetődő, hogy első feladat a gyengébb, alulteljesítő részek felzárkóztatása. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy ez önmagában nem elég! A sérülés megelőzéshez, az erőarányok eltolódásának magakadályozására időről időre szerepet kell kapnia a lehető legtöbb mozgásiránynak/izomcsoportnak, figyelembe véve a munkamennyiséget és intenzitást egyaránt, hogy csak a legalapvetőbb szempontokat említsem.
Hosszútávon csakis így érhető el egyensúly, fenntartható fejlődés és siker.

Célom, hogy egy olyan biztos alappal vértezzelek fel, mely megteremti az egészséges mozgás feltételeit és az esztétikus külső megszerzése mellett magasabb szintű agilitást, erőszintet, gyorsaságot eredményez.
A különféle módszerek lehetővé teszik a biztonságos, fokozatos fejlődést, elősegítve mind általános mind sportágspecifikus célok elérését.
Ha erős és gyors vagy, akkor helyes a mozgásod, megfelelő testösszetétellel rendelkezel és magasabb szinten tudsz teljesíteni minden élethelyzetben. Ez egybevág a crossfit üzenetével is, mely sportággal volt szerencsém Magyarország első regisztrált szakmai műhelyében a Budapest Barbellban megismerkednem.
Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, ezért napi szinten lépést tartok a változó trendekkel.

Az alábbi területeken állok rendelkezésedre:

  • Amennyiben sportolsz, fontos lehet számodra a felkészülési időszak megalapozása olyan edzéssel, mely támogatja az adott sportágra jellemző mozgást, készséget
  • Testösszetétel-optimalizálás, a megfelelő testzsír/izom arány kialakítása
  • Aszimmetriák kijavítása, prevenció

Úgy gondolom, a közös munka során a legfontosabb a célok világos meghatározása. Csak így mérhetők az eredmények és valósul meg a számonkérhetőség. Célom, hogy mindketten elégedettek legyünk a fejlődéseddel, illetve hogy hozzásegítselek egy tartósan egészséges életvitel kialakításához és fenntartásához.

Várlak szeretettel!

Elérhetőségeim:
Mobil: +36 30 483-2210
Email: balazs.istvan.baki@gmail.com


órarend

Több mint 600 izom van az emberi szervezetben – szerencsére nagyon sokféle csoportos óránk van, hogy mindet megmozgassuk!

mylife1 belépés

Foglalj online!

Megismertem és elfogadom a Life1 Adatvédelmi Szabályzatát.

Belépés
Regisztráció