Szauna

Élvezetes és egészséges időtöltés, amit semmiképp sem szabad kihagynod!

A finnek szerint a szauna 'szent' hely, ahol rendszerint nyugodt beszélgetés folyik, az emberek megfeledkeznek a gondjaikról, és kellemesen ellazulnak.

Élvezetes és egészséges időtöltés tehát, amit semmiképp sem szabad kihagynod!

Manapság egyre inkább terjed a szauna használata minden korosztályt felölelve, illetve környezetünk szinte minden szegmenséből érkezik információ arra vonatkozóan, miért is jó, egészséges a szaunázás.

„Az izzadás jó.” – hangzik a laikus válasz, ám a rendszeres szauna használat ennél jóval többet jelent, hatása pedig sokkal szélesebb körű, mint ahogy azt először gondolnánk. A szaunázás jótékony hatásairól bővebben az oldalon fentebb található Kapcsolódó tartalmak cikkeiben találsz részletes információt!

Klubunkban több szaunával, gőzfürdővel várunk Titeket szeretettel! A finn, az aroma szaunák és a gőzfürdő a wellness részlegen található. 

 


 

Finn szauna

A finn szauna Európában a legelterjedtebb szaunafajta. A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet és az alacsony páratartalom biztosítja. Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenállóképességét, segítik a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van.

Hőmérséklet: 80°C – 90°C

Páratartalom: max. 10%

Ajánlott tartózkodási idő: 8-20 perc

Szaunázás után hűsítő zuhany ajánlott (a bokától lassan a szív felé haladva), ugyanannyi pihenőidő, mint amennyit a szaunában töltöttünk. Majd ez még kétszer megismételhető. Szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek nem ajánlott!

 

Aroma szauna

Az aromaterápia olyan stresszoldó módszer, ami az illóolajok nyugtató hatásán alapszik. A különböző virágok, levelek, gyökerek illatanyagát bázisolajokkal elegyítik melyet beinhalálunk a szaunázás során. A bőrön, nyálkahártyán, orron keresztül jutnak be az illatok a szervezetbe és közvetlen hatással vannak az idegekre.

Hőmérséklet: 60°C – 70°C

Páratartalom: max. 50-60%

Ajánlott tartózkodási idő: 10-30 perc

 

Gőzfürdő

A gőzfürdő segít megőrizni egészségünket illetve megkönnyíti a felüdülést, ellazulást. Pozitívan hat a felső légutakra, különösen ajánlott légúti megbetegedések kezelésére. A gőzfürdő ápolja, védi, feszessé teszi a bőrt, méregteleníti a szervezetet, csökkenti az izom fájdalmakat és enyhíti a megfázást és a náthát.

Hőmérséklet: kb. 50-55°C

Páratartalom: 95-100%

Ajánlott tartózkodási idő: 10-15 perc

Szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek nem ajánlott!