Gondy Brigitta
C
Ny
Gondy Brigitta
  • Jóga

Végzettségek :

2016 - Atma Center - 6in1 Jógaoktatói Képzés

2019 - Mandala Jógastúdió - Gerincjóga © oktató

2019 - Mandala Jógastúdió – Mobility oktatói továbbképzés

2020 - Mandala Jógastúdió – Gerincjóga © emelt szint oktató

 

Magamról:

Több év sport kihagyás után egészen véletlenül 2015.-ben egy jógaórára cseppentem. Semmit sem hallottam a jógáról előtte, de tudtam, hogy azon az órán valami új és megfoghatatlan dolgot kaptam. Éreztem, hogy a jógában a mozgás egy mélyebb tudatossággal kapcsolódik – ezt a mai napig így gondolom. A jóga egy olyan út, ahol folyamatosan van mit tanulni, mindig jön egy új ászana, ami kihívás elé állít vagy a jógának egy olyan területe, amire nagyobb hangsúlyt kell fektetnem. Az első jógaoktató képzésem sok irányba felnyitotta szemem és örülök, hogy mindazt amit eddig tanultam és tapasztaltam általa, átadhatom másoknak is.

 

Kezdő gerincjóga:

A gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre. A gerincjóga által érintett harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása és a stresszoldás.Elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rekreáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére.A gerincjóga elsődleges célja a fizikai test egészségének helyreállítása anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal, ezáltal egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életszínvonal elérése. A fizikai test egészségének alapfeltétele a helyes tartás, ezért itt kezdi a kezelést. Tudatosítja a helyes testtartást és a helyes légzést, amelyek a mozgásszervi problémák kezelésének alapjai.

 

 

Középhaladó gerincjóga:

A középhaladó Gerincjóga kiindulási pontja az egészséges test. Célja a mozgatórendszer és az idegrendszer szisztematikus fejlesztése. A mozgékonyság és az ízületi mozgástartomány növelése mellett a stabilizáció és a funkcionalitás is kiemelt szerepet kap. Nagyrészben a hatha jóga ászanáit használjuk, melynek célja, hogy az új mozgástartomány és az új mozgásminták beépüljenek az idegrendszerbe, és a tudatos vagy nem tudatos szinten a hétköznapi életünkben is használni tudjuk őket. A Gerincjóga ezen a haladóbb szinten a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe. Azok számára, akik rendszeresen sportolnak, legyen az futás, evezés, foci, kosárlabda, röplabda stb., különösen ajánlott olyan mozgástartományokban is végezni a mozgást, amelyekben a választott sportágban nem adódik lehetőség. Segítségével csökken a sérülések kialakulásának kockázata is, miközben a fejlődés látványosabbá, gyorsabbá válik.

Órák a közeljövőben

Vasárnap
09:45
Ny
Gondy Brigi
Jóga

Klubot választok