Core training & Stretching

"Központban a központunk"

Kalória égetés
300 kcal
Időtartam
50 perc
Nehézségi szint
Közepes
Helyszín
E
Etele
Óratípus
Body&Mind órák
A core training & stretching egy olyan edzéstípus, amely elsősorban törzsünk mély izmaira koncentrál, előtérbe helyezve minden olyan izomcsoportot, amely a gerincet és a medencét stabilizálja. A core training & stretching növeli hajlékonyságunkat, nyújtja a rövidülésre hajlamos izmokat, ráadásul egyensúlyunkat is fejleszt. Célja az izmok és ízületek rugalmasságának megtartása és fejlesztése.

Sokan nem tudják, de izomzat megfelelő rugalmassága rendkívül fontos tényező abban, hogy az az erő és állóképesség fejlődjön, a testtartás és mozgás fiziológiás valamint harmonikus legyen. Fontos tudni azt is, hogy a stretching óra nem csak passzív nyújtás, hanem stabilizációs, erősítő training is egyben.

A stretching segít az izmok rugalmasságának helyreállításában, megőrzésében, fejlesztésében. Mindezek eredményeként csökken a sérülésveszély, az izomláz kialakulásának esélye és csökken a stresszhormon (kortizol) szint a szervezetben.

A stretching gyorsítja a regenerációt, ezáltal a regenerálódott rugalmas izom nagyobb erőkifejtésre, gazdaságosabb működésre, és nagyobb mozgásterjedelemben történő mozgásra is képes, mint a megrövidült merev izom. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki rendszeresen sportol (legyen az futás, funkcionális vagy súlyzós edzés), de azoknak is, akik csak jól, egészségesen szeretnék érezni magukat a bőrükben.

Nemtől és kortól függetlenül bárkinek ajánljuk, aki egy erős, stabil és mindemellett feszes törzsizomzatra vágyik. Nem csak külsőnkért tehetünk nagyon sokat ezzel az óratípussal, de edzésünk minőségét is nagy mértékben javíthatjuk.