Dinamikus jóga

A jóga-család élénkebb, atletikusabb változata

Kalória égetés
Akár 500 kcal
Időtartam
50 perc
Nehézségi szint
Nehéz
Helyszín
A
C
Allee, Corvin
Óratípus
Body&Mind órák

A jóga-család élénkebb, atletikusabb változata, amely az erősítésre és a rugalmasságra fókuszál.

A hatha jóga ászanáinak (jóga-testhelyzeteknek) gyöngysor-szerűen összefűzött láncolata alkotja az órát, ez adja a dinamikus jellegét.  A folyamatos mozdulatsort a gyakorlatok előtt és között  visszatérő Napüdvözlet  az óra elején a bemelegítést, közben pedig a keringés folyamatos élénkítését szolgálja. Így segítjük elő a hatékonyabb zsírégetést és gyorsabb anyagcserét.
Egy-egy gyakorlat hatása nagyon összetett: egyes izomcsoportokat ellazítja, nyújtja, míg másokat erősít.
A gyakorlatok elvégzése közben a mozgást, a légzést és a gondolatokat hangoljuk össze, tudatosan figyelünk az izommunkára. A tudatos légzés segít az agy és a szervezet oxigénellátásának javításában, ezáltal megnyugtatja az elmét és energiával látja el a testet.

A dinamikus jóga azért tökéletes sport, mert  bármilyen edzettségi szinten elkezdheted. Minden gyakorlatnak van könnyített és nehezített változata, így mindenki saját magának szabályozhatja a gyakorlatok erősségét, intenzitását korához és fizikai képességeihez mérten. Mivel saját testünk súlyával dolgozunk, a gyakorlatokat nem lendületből, hanem tudatosan, odafigyelve hajtjuk végre, a sérülés veszélye nulla.

A dinamikus jóga gyakorlása alatt és után érezhetjük a növekvő energiát, vitalitást és szabadságot.

A fizikai és lelki ellazulás mellett feszes vonalakra és izomtónusra tehetünk szert.

A dinamikus jóga gyakorlása kihívás, de a kemény edzés a szellemet is megmozgatja.

Bemutató videó