Gerinctorna + Stretching

Gerinctorna, nyújtás, mobilizálás.

Kalória égetés
200 kcal
Időtartam
50 perc
Nehézségi szint
Közepes
Helyszín
A
C
E
Ny
Allee, Corvin, Etele, Nyugati
Óratípus
Body&Mind órák

Testtartásunkkal sok információt közvetítünk. Gerincünk állása árulkodik lelkünk pillanatnyi és alkati állapotáról, valamint arról, hogy mennyire tartjuk karban testünk tartóoszlopát és a törzs izomzatát, mozgékonyságát. Az ülő életmód és a hosszan tartó inaktivitás következtében nyakfájdalmak, hátfájás, derékfájás, izomgyengeség, görnyedt tartás, elbillentett medencehelyzet, merevség, beszűkült mozgástartomány alakulhat ki. Mozgásaink során az izom állandó igénybevételnek van kitéve, ezért fontos annak rugalmasságát fenntartani, illetve fejleszteni. Az izmok rugalmassága nagymértékben befolyásolja mozgásunk minőségét és teljesítményét is. Életkorunk előrehaladtával bizonyos izmaink megrövidülnek, míg más izmaink megnyúlnak. Az egészséges, jól működő izomzatot csak jól kivitelezett és rendszeres nyújtással tudjuk felépíteni.
Ehhez nyújt segítséget a stretching. Ez egy speciális nyújtó eljárás, mely során a megrövidült szöveteket megnyújtjuk és az ízületi mozgásterjedelmet növeljük. Természetesen a legbölcsebb a megelőzése mindezeknek, de a már kialakult diszharmonikus állapotokon is sokat javíthat a rendszeres Gerinctorna. A gerincünk feladata kettős: tartja a testet és védelmet nyújt a gerincvelő számára.
A Gerinctorna + stretching órán azon dolgozunk, hogy gerincünk nyaki, háti, ágyéki szakasza egészségesen működjön, törzsizomzatunk erős legyen és kiváló közérzetet biztosítson, újra tanuljuk és napi jó szokásunkká tesszük a helyes testtartást, igyekszünk elfelejteni a régi, helytelen, egészségtelen tartást, tudatosítjuk a törzs mélyrétegű és felületes izmait, amik részt vesznek a tartásban mobilizálunk, erősítünk, nyújtunk - ez az óra három kulcsszava, a gyakorlatok lazítják, átmozgatják a gerincet, csigolyákat, váll ízületeket megnyújtjuk a fáradt, merev, megrövidült izmokat, megőrizzük gerincünk egészségét, rugalmasságát, megelőzzük a fájdalmak kialakulását. A Gerinctorna + stretching óra kiegészítheti a már megszokott heti edzésprogramot, vagy önállóan is alkalmas arra, hogy a résztvevők alaposan átmozgassák, megnyújtsák a gerinc mentén fekvő izmokat, javítsák testünk tartóoszlopának rugalmasságát, egészségét.