Indoor Cycling ICG

Mindegy, hogy milyen az edzettségi állapotod, biciklit tekerni mindenki tud!

Kalória égetés
Akár 700 kcal
Időtartam
50 perc
Nehézségi szint
Közepes
Helyszín
C
E
Ny
Corvin, Etele, Nyugati
Óratípus
Indoor cycling

ICG kerékpárok leírás

 

INDOOR CYCLING ÉLMÉNY

Az Indoor Cycling kiváló állóképességi edzés, a rendszeres edzések hatására látványosan fejleszthető az állóképesség. Emellett számos más előnye van az indoor cycling edzéseknek.

Életkortól, edzettségi állapottól, testsúlytól függetlenül mindenkinek ajánlott ez a típusú edzés, mivel  kontrollálható az ellenállás és a pedálfordulat, így egyénileg szabályozható a megfelelő terhelés.  A kalóriák elégetése több izomcsoport együttes munkájának az eredménye: a lábizmok, farizom, hasizmok mellett a karok is dolgoznak.

Ezen felül más állóképességi sportokkal összehasonlítva, az Indoor Cycling jóval ízületkímélőbb, a térd és a csípő kevésbé terhelődik, ezért szokták túlsúly esetén vagy rehabilitációhoz is javasolni.

Az Indoor Cycling sokkal több egy egyszerű tekerésnél. A tapasztalt edzők a vendégeket az edzészónák, a zene, csoportdinamika és az egyes technikák megfelelő kombinációjával motiválják, segítik az edzéscéljaik elérésében és így az óra igazi élménnyé válik!

 

ICG teremkerékpárok a Life1 termekben – technológia és élmény magasabb szinten

ICG teremkerékpárok

A Life1 Corvin és Nyugati indoor cycling termeiben a többszörös díjnyertes ICG teremkerékpárokon tekerhetsz az Indoor Cycling ICG órákon. Az IC7 kerékpár a legkorszerűbb teremkerékpár, ami  funkcionalitásában és megjelenésében is teljesen egyedinek számít.  Nyugat-Európában és más kontinenseken komoly népszerűségnek örvend és itthon is végre elérhető a Life1 csoportos óráin.

 

Egyediségét többek között:

- a személyre szabható színes kijelző (Coach by color® módszer)

-  a beépített Wattrate® teljesítménymérő

-  a 100 fokozattal rendelkező precíziós mágneses ellenállás

-  a nagy sebességű lendkerék

- a kényelmes kormány  számos fogáspozícióval, a masszívabb üléskialakítás

- a 4 ponton állítható kerékpárbeállítás

- a modern design adják

 

COACH BY COLOR®  - Edzés színes zónákkal

Az  ICG Coach By Color® edzésmódszer azonnali színes visszajelzést ad az edzés közbeni teljesítményről, a személyre szabottságot színek használatával viszi közelebb az edzésen részt vevőkhöz.

A Coach By Color® módszerrel a wattokban, ill. pulzusteljesítményben mért intenzitás színekkel jelenik meg (fehér, kék, zöld, sárga, piros). Az aktuálisan végzett edzésmunka = intenzitás a WattRate® kijelzőn jelenik meg és az egyéni edzettségi szinten ( FTP értéken = kerékpáros állóképességi mutató) vagy a maximális pulzuson alapszik.  Hasonlóan a maximális pulzushoz, amennyiben beállítjuk jól az egyéni  edzettségi szintet (FTP), a színes zónák segítenek az megfelelő edzésintenzitás kiválasztásában és a hatékonyabb fejlődésben. Így a személyre szabott edzés könnyen értelmezhetővé válik kezdők és profik számára egyaránt és mindenki a saját edzettségi szintjén tud részt venni és mégis együtt tekerni adott órán.

ICG® TELEFONOS APPLIKÁCIÓ

Szeretnéd elmenteni az edzésadataid és nyomon követni a fejlődésed?

Az  első edzésed előtt érdemes letölteni az ICG telefonos applikációt és létrehoznod a saját profilod. A profilodban be tudod állítani a saját adataidat (nem, testsúly, fittségi szint) , így órán már „csak” párosítanod kell a telefont azzal a kerékpárral, amin tekersz. Bluetooth technológia segítségével kapcsolódik a telefon a konzolhoz, ezáltal a személyes adatok azonnal beolvasódnak és lehetővé válik az edzésadatok mentése is.

POWER TRAINING–TELJESÍTMÉNY alapú edzés

Mivel a pulzusértéket számos tényező befolyásolja (pl. nem,életkor, stressz, egészségi állapot, stb), a kerékpáros sportban már általánosan alkalmazott a teljesítmény alapú edzés, ami közvetlenül mutatja az elvégzett edzésmunkát (wattokban mérve). A teljesítmény alapú edzés egyre elterjedtebbé válik az indoorcycling edzéseken is, ezért az új Life Fitness ICG® kerékpárokon a teljesítmény kijelzése wattokban a WattRate® konzolon már alap felszereltségnek számít.

A teljesítmény alapú edzés egyik legfontosabb eleme az FTP (FunctionalTresholdPower, kerékpáros állóképességi mutató). A maximális FTP érték az a teljesítmény, amit egy órán keresztül vagyunk képesek fentartani. Magas intenzitásnál 100% feletti FTP teljesítményen dolgozunk. Az FTP értéket használjuk a COACH BY COLOR® edzéseken a személyre szabott intenzitás zónák meghatározására is. Nincs több elvesztegetett idő a megfelelő erősség keresgélésével, a jól beállított FTP segítségével a megfelelő szinten tudunk tekerni!

FUNCTIONAL TRESHOLD POWER (FTP) TESZT

Az  ICG® kerékpárokon a WattRate® konzol segítségével lehetőség van az FTP érték meghatározására. Ehhez az FTP tesztet kell elvégezni, mellyel mérhető az edzettségi szint, és meghatározható az 5 COACH BY COLOR® zóna. Két különböző beépített FTP teszt található a kerékpárokon, ezeket a teszteket alkalmanként órán vagy külön meghirdetett időpontban szoktuk elvégezni. Ez azt teszi lehetővé, hogy az órákon mindenki a saját képességeinek megfelelően eddzen, az egyéni FTP érték segítségével. Illetve a tesztek rendszeres elvégzése a fejlődés nyomon követesére is kiválóan használható.

ELŐKÉSZÜLETEK – MIT HOZZ MAGADDAL AZ ÓRÁRA?

A teljes élményhez így készülj:

  • Hozz magaddal törölközőt, és elegendő folyadékot
  • Keménytalpú cipőt viselj, ha van rá mód SPD rendszerű kerékpáros cipőt
  • Viselj feszes rövid nadrágot, vagy bélelt kerékpáros nadrágot
  • Viselj pulzusméréshez pulzusmérő órát vagy mellkas pántot

Edzők