Szauna felöntések

Testi-lelki feltöltődés, különleges élmény

Kalória égetés
-
Időtartam
3X15 perc
Nehézségi szint
Könnyű
Helyszín
C
Corvin
Óratípus
Úszás

A szaunázás önálló használatát egyre inkább felváltja valami egész más, új aspektusba helyezve a szaunázásról vallott korábbi elképzeléseinknek;  nevezetesen a szaunaprogramok.

Aktuális programjaink időpontját és leírását megtalálod IDE KATTINTVA.

Mi az a szaunaprogram?

A szaunaprogram olyan képzett Szaunamester által levezetett 15-17 perces szaunázási periódus, mely során a Mester a program jellegének rövid tájékoztatását követően fokozatosan oszlat el nagymennyiségű illóolajok, illetve egyéb illatanyagok vízzel vegyített keverékét a kályhán, és a megnövekedett páratartalmat törölközője/zászlója segítségével a vendégek bőrére irányítja.

Miért jobb, mint az egyéni szaunázás?

  • A szaunaprogram egyrészt intenzívebb a ventiláció és a páratartalom miatt, másrészt izgalmasabb az élmények, a programok nemcsak kikapcsolódást szolgáló, de szórakoztató jellege miatt is.
  • A szaunaprogram az egyéni szaunázáshoz képest sokkal inkább képes átlendíteni a relaxáció, a belső nyugalom, ellazulás állapotába az éteri illatok, illetve krémek, bőrradírok, pakolások használata, továbbá az előbb említett élményjelleg miatt.
  • A szaunaprogram az egészséges szaunázás szakértője által levezetett, így a vendégek számos hasznos információt tudhatnak meg a sokszor oly sok tévhittel átszőtt egészséges szaunázásról, illetve a szaunakultúráról.

Mit szükséges tudni a szaunaprogramokról?

  • A szaunaprogramok pontosan felépített struktúra és koreográfia szerint zajlanak, éppen ezért a programra nem lehet közben belépni, mert nem lenne teljes a folyamat egészségügyi aspektusból (pl. nem lehet a legintenzívebb szakasszal kezdeni, mert megterhelő), közben természetesen bármikor el lehet hagyni a szaunát.
  • A szaunába nem lehet papuccsal belépni, flakont, szatyrot, ételt behozni az egészséges szaunázás szabályainak megfelelően.
  • A fürdőruhamentes használat megengedett, amennyiben a vendég tiszteletben tartja az adott hely házirendjét (törölköző/lepedőhasználat a szaunában fedett testtel, tusolás csak az öltözőben).
  • A szaunaprogramok előtt a hatékony szellőztetés érdekében szükséges elhagyni a szaunát, bejövetel a program kezdetekor lehetséges.
  • A szaunaprogramok ideális száma egészségügyi szempontból: 3-4/nap, hetente max. 2X-3X

Összességében véve mi a programok célja?

A vendégnek egy olyan testi-lelki élmény nyújtása, mely egyrészt hozzájárul általános egészségi állapotának javításához, másrészt hogy mindennemű stresszt, illetve negatív érzést elimináljon, és egy igazán feltöltő, mindennapokból kimozdító élményben legyen része.