Úszásoktatás

Mozdulj és ússz!

Kalória égetés
Akár 450 kcal
Időtartam
50 perc
Nehézségi szint
Könnyű
Helyszín
C
Corvin
Óratípus
Úszás

Úszás csoportos óráink nincsenek korhoz, nemhez, illetve úszás tudáshoz kötve. Csoportjaink vegyesek, legyen szó teljesen kezdőről, legyen szó olyanról, aki új úszásnemet szeretne elsajátítani vagy olyanról, aki csak a technikáján szeretne csiszolni. Természetesen olyanok is részt vehetnek az órán, akik csak szeretnének egy jó edzésen részt venni. Prevenció, illetve rehabilitáció szempontjából is mindenkinek szívből ajánljuk.

Kezdőknél vízhez szoktatással kezdünk, lépésről lépésre haladunk, ha valaki úgy érzi, hogy nem áll készen egy következő „lépcsőfokot” meglépni, nem szabad feladni, türelmesnek kell lenni, ez egy hosszú tanulási folyamat. Levegővétel, siklás, lebegés ezek hozzátartoznak az alapokhoz. Ezek biztos és helyes elsajátítása után lehet tovább haladni.

Azoknál, akik nem teljesen kezdők, náluk pár hossz bemelegítéssel kezdünk, majd áttérünk arra, amit gyakorolni vagy tanulni szeretne. A  tanulást illetve a gyakorlást különféle eszközök, mint pl.: deszka, bója, öv stb… teszik könnyebbé.  A gyakorlatokat szépen lehet variálni, így nem lesz unalmas az óra senki számára.

Bemutató videó