Szauna

Élvezetes és egészséges időtöltés, amit semmiképp sem szabad kihagynod!

A finnek szerint a szauna 'szent' hely, ahol rendszerint nyugodt beszélgetés folyik, az emberek megfeledkeznek a gondjaikról, és kellemesen ellazulnak.

Élvezetes és egészséges időtöltés tehát, amit semmiképp sem szabad kihagynod!
Manapság egyre inkább terjed a szauna használata minden korosztályt felölelve, illetve környezetünk szinte minden szegmenséből érkezik információ arra vonatkozóan, miért is jó, egészséges a szaunázás.

„Az izzadás jó.” – hangzik a laikus válasz, ám a rendszeres szauna használat ennél jóval többet jelent, hatása pedig sokkal szélesebb körű, mint ahogy azt először gondolnánk. A szaunázás jótékony hatásairól bővebben az oldalon fentebb található Kapcsolódó tartalmak cikkeiben találsz részletes információt!

Klubunkban két, egyenként 6 fős finn szauna áll vendégeink rendelkezésére.

A finn szauna Európában a legelterjedtebb szaunafajta. A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet és az alacsony páratartalom biztosítja. Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenállóképességét, segítik a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van.

Hőmérséklet: 80°C – 90°C
Páratartalom: max. 10%
Ajánlott tartózkodási idő: 8-20 perc

Szaunázás után hűsítő zuhany ajánlott (a bokától lassan a szív felé haladva), ugyanannyi pihenőidő, mint amennyit a szaunában töltöttünk. Majd ez még kétszer megismételhető. Szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek nem ajánlott!