Hol buknak el az újévi fogadalmak?

Újévi fogadalmak- avagy füstbe ment célok.

Gyakran találkozunk már az első negyedévben azzal, hogy hiába fogadtunk meg bőszen a mozgással és életmóddal kapcsolatos céljainkat az előző év végén, túl gyorsan visszatértünk a régi szokásainkhoz, életvitelünkhöz. Mi lehet ennek az oka és mit tehetünk ellene?

A probléma legfőbb forrása az irreális célokban rejlik.

Az emberek egy jelentős része következetesség nélkül tesz fogadalmakat mind a diéta, mind pedig az edzés tekintetében. Ha például fogyás a cél, egy reálisabb szám helyett egy gyakorlatilag teljesíthetetlen mennyiséget tűznek ki célul, ami miatt természetesen gyorsan elfogy a motiváció. Alapvetően az emberek türelmetlenek és mindent azonnal akarnak. Ha nem látják gyorsan a változást, vagy bármilyen akadály merül fel idő közben, sokszor azonnal inkább abbahagyják a projektet.

Emellett gondot jelent, hogy az emberek nem megfelelően osztják be az idejüket. Nem foglalkoznak eleget saját magukkal, hiszen más élvez prioritást ebben a rohanó, felgyorsult világban. A mindennapokat túlhajszoltság jellemzi, ezáltal nehéz elindulni az egészséges élet és a célok felé vezető úton.

Az újévi fogadalmak betartása érdekében a legfontosabb elv a fokozatosság elve legyen!

Kis lépésekben érdemes haladni a célok felé, mert a kisebb célok elérése ad motivációt a nagyobbak megvalósításához. Ha a változások nem is láthatóak azonnal, a kitartó munka meghozza majd az eredményét. Ehhez segítséget nyújthatnak a megfelelő szakemberek, például a személyi edzők.

A Life1 Fitness klubok edzői egy jól felépített rendszer keretein belül teszik lehetővé az átalakulást és fejlődést. A rendszer első és legfontosabb pillére az állapotfelmérés. Ennek célja, hogy megkeressük a vendégek „A pontját”, vagyis, hogy hol tartanak most. Ezt követően feltérképezzük, hogy mi a vendég legnagyobb motivációja és miért akar változtatni, ez ugyanis elengedhetetlen a céljai eléréséhez. A „B pont” – vagyis a célok – felé vezető úton folyamatos időközi visszaméréseket alkalmazunk, amelyek jól mutatják az elért eredményeket. Mi ebben hiszünk, hiszen számunkra nincs lehetetlen, csak megoldásra váró kihívás!