Hol buknak el az újévi fogadalmak?

Újévi fogadalmak- avagy füstbe ment célok.

Gyakran találkozunk már az első negyedévben azzal, hogy hiába fogadtunk meg bőszen a mozgással és életmóddal kapcsolatos céljainkat az előző év végén, túl gyorsan visszatértünk a régi szokásainkhoz, életvitelünkhöz. Mi lehet ennek az oka és mit tehetünk ellene?

A probléma legfőbb forrása az irreális célokban rejlik.

Az emberek egy jelentős része következetesség nélkül tesz fogadalmakat mind a diéta, mind pedig az edzés tekintetében. Ha például fogyás a cél, egy reálisabb szám helyett egy gyakorlatilag teljesíthetetlen mennyiséget tűznek ki célul, ami miatt természetesen gyorsan elfogy a motiváció. Alapvetően az emberek türelmetlenek és mindent azonnal akarnak. Ha nem látják gyorsan a változást, vagy bármilyen akadály merül fel idő közben, sokszor azonnal inkább abbahagyják a projektet.

Emellett gondot jelent, hogy az emberek nem megfelelően osztják be az idejüket. Nem foglalkoznak eleget saját magukkal, hiszen más élvez prioritást ebben a rohanó, felgyorsult világban. A mindennapokat túlhajszoltság jellemzi, ezáltal nehéz elindulni az egészséges élet és a célok felé vezető úton.

Az újévi fogadalmak betartása érdekében a legfontosabb elv a fokozatosság elve legyen!

Kis lépésekben érdemes haladni a célok felé, mert a kisebb célok elérése ad motivációt a nagyobbak megvalósításához. Ha a változások nem is láthatóak azonnal, a kitartó munka meghozza majd az eredményét. Ehhez segítséget nyújthatnak a megfelelő szakemberek, például a személyi edzők.

A Life1 Fitness klubok edzői egy jól felépített rendszer keretein belül teszik lehetővé az átalakulást és fejlődést. A rendszer első és legfontosabb pillére az állapotfelmérés. Ennek célja, hogy megkeressük a vendégek „A pontját”, vagyis, hogy hol tartanak most. Ezt követően feltérképezzük, hogy mi a vendég legnagyobb motivációja és miért akar változtatni, ez ugyanis elengedhetetlen a céljai eléréséhez. A „B pont” – vagyis a célok – felé vezető úton folyamatos időközi visszaméréseket alkalmazunk, amelyek jól mutatják az elért eredményeket. Mi ebben hiszünk, hiszen számunkra nincs lehetetlen, csak megoldásra váró kihívás!

Ha szeretnéd az új évben minél előbb elérni az álomalakod, akkor különleges Fit for Slim személyi edzés programunk Neked készült! A limitált férőhelyes program keretein belül szakképzett edzőink segítségével a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb fejlődésre számíthatsz, amelyben egy motiváló közösség lesz a segítségedre.

Érj célba Te is velünk, jelentkezz a Fit for Slim programunkra január 13-ig!

Jelentkezem!